Blog2Blog Maak je eigen Blog2Blog | Gratis je eigen blog c.q weblog op internet
CCNA Geheugensteuntje

CCNA Geheugensteuntje

Home - Profile - Archives

Inleiding - Posted at 15:22 on 20/1/2007 by @lfons

Autonomous Systems (AS)

Een groep van netwerken die als een systeem beheerd worden, wordt een autonoom systeem genoemd. Een voorbeeld van een AS is het netwerk met de verschillende subnets op GroepT. Een AS wordt geïdentificeerd door een AS nummer. Het idee hierachter is dat, verschillende nummers verschillende AS'en aanduiden. Door gebruik te maken van AS-nummering en routing protocols kunnen routers bepalen hoe ze elkaar kunnen bereiken en hoe ze routing informatie kunnen uitwisselen.
In een groot AS worden vaak kleinere routing domains aangemaakt: area's.

Statische routes, Default routes & stubs

Statische routes
Deze zijn manueel geconfigureerd en ingegeven in de router. Statische routes worden vaak toegepast in Stub netwerken (netwerken waar verkeer begint of eindigt, maar nooit als intermediair netwerk fungeert). De default route is de route die gebruikt wordt indien er geen overeenkomende route in de routing tabel gevonden wordt.
On Demand Routing ODR In grote netwerken waar veel Stub's voorkomen, wordt het manueel configureren van de statische routes een heus karwij. Daarom is het, bij de betere routers, mogelijk om de routing dynamisch te laten updaten. Dit noemt men On Demand Routing.


Last Page :: Next Page